Каразінці — учасники Міжнародної спеціалізованої виставки «Зброя та безпека–2019»

23 жовтня 2019 року
Міжнародна діяльність

11 жовтня 2019 року в Міжнародному виставковому центрі (м. Київ) відбулася XVI Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека–2019», яка щорічно проводиться згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України.

Свої нові розробки презентували провідні виробники зброї та військової техніки з багатьох країн світу. У виставці взяли участь понад 370 учасників, з яких 48 іноземних підприємств із 16 країн (США, Польща, Данія, Фінляндія, Бельгія, Білорусь, Австрія, Чехія, Туреччина, Німеччина, Італія, Латвія, Хорватія, Ізраїль, Китай, Казахстан).

Українську експозицію представляли підприємства: державний концерн «Укроборонпром», громадська організація «Ліга оборонних підприємств України», Державне космічне агентство України, а також понад 130 інших державних і приватних підприємств оборонно-промислового комплексу й суміжних галузей.

На виставці демонстрували озброєння, військову та спецтехніку, військову авіаційну техніку та наземне обладнання, оснащення солдата, тилове забезпечення, технічні засоби охорони кордону та прикордонного контролю. Для цивільних представляли мисливську, спортивну, холодну зброю, екіпірування.

Каразінський університет взяв участь у роботі виставки в сегменті «Техніка та озброєння сухопутних військ».

Науковці кафедри фізичної і біомедичної електроніки та комплексних інформаційних технологій факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем університету: Олександр Карпов, Павло Німець, Юрій Гарькавий, Володимир Босой — представили 10 розробок за напрямами «Обладнання для пасивної пеленгації моменту пострілу з мінометів та гармат», «Пристрої охорони лінії периметру контрольованої території», «Малогабаритні широкосмугові радіоантени для бронетехніки та індивідуального оснащення солдат», «Бактерицидні пристрої».

До експонатів університету була прикута увага багатьох як вітчизняних, так і закордонних фахівців з військової справи. Зацікавленість у розробках університету обумовлена новизною їхніх технічних рішень, функціональними властивостями й особливостями використання їх у бойових умовах, зокрема безпечного розмінування та укомплектування новими малогабаритними базовими структурами радіоелектронних систем для засобів радіозв’язку, радіопеленгації радіотехнічних комплексів та із забезпечення радіоелектронної безпеки.

За чотири дні роботи виставки павільйон Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відвідало понад 400 осіб — представників різних сегментів військової сфери, зокрема представник з міжнародного співробітництва посольства США у військовій сфері Кейсі Капетанов, керівники компанії «Укрінмаш» та державного концерну «Укроборонпром», науковці Військового інституту телекомунікації та інформатизації, співробітники Міністерства освіти і науки України та багато інших.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання