Каразінський університет запрошує долучитися до Тижня навколишнього середовища Університету Йорка

Влітку 2022 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Каразінським університетом та Університетом Йорка. З того часу науковці, співробітники, студенти Каразінського неодноразово взаємодіяли з британськими вченими в проєктах з метою встановлення довгострокових, стійких партнерств для підтримки українських установ, студентів і дослідників під час війни та після неї.

З 23 вересня до 1 жовтня 2023 року Університет Йорка проводитиме Тиждень навколишнього середовища. У програмі — понад 60 подій і заходів, до деяких з них можна долучитися онлайн.

York Bus Forum Meeting

19 вересня відбудетья обговорення актуальних питань, пов’язаних з громадським транспортом. Під час дискусії учасники зосередять увагу на шкідливих викидах в атмосферу, доступності громадського транспорту.

Початок заходу: о 19:30 (за Києвом).

Як зареєструватися: напишіть на пошту rogerfrench1148@outlook.com

The Story of Planet Southbank

Керуєте громадською організацією або хочете її створити? Надихніться прикладом того, як група мешканців Йорка створила Планету Південного берега, щоб підвищити обізнаність місцевих жителів про проблеми сталого розвитку через громадські заходи та проєкт. 22 вересня засновники та члени організації розкажуть про складність прийняття рішень, публічну комунікацію з громадськістю, а наприкінці зустрічі буде блок «Питання-відповіді».

Початок заходу: о 21:30 (за Києвом).

Як зареєструватися: https://www.eventbrite.co.uk/e/the-story-of-planet-south-bank-tickets-708762707337

Inclusion and the Environmental Movement

Чи можливо зробити екологічний рух інклюзивним? Які бар’єри та можливості в сучасному світі існують для людей з інвалідністю та як це впливає на сталий розвиток? 27 вересня у межах заходу учасники розглянуть питання інклюзивності та ейджизму, яким способом вони впливають на екологічний рух.

Тривалість заходу: 20:00–21:30 (за Києвом).

Як зареєструватися: https://www.eventbrite.co.uk/e/inclusion-and-the-environmental-movement-tickets-682224079587

Biodiversity net gain in planning: a checklist for communities

Чи можливо планувати розвиток суспільства й громади так, щоб це було корисно для природи? Чи можна сприяти розвитку біорізноманіття, а не спричиняти втрати для світу? Дізнайтеся про це 27 вересня на онлайн-презентації звіту та контрольного списку Greener Pocklington. Захід відбудеться у форматі презентації в Zoom, а в кінці ви зможете поставити спікерам всі ваші питання.

Рекомендований мінімальний вік для участі у заході — 18+.

Тривалість заходу: 21:00–21:45 (за Києвом).

Як зареєструватися: напишіть на greenerpock@gmail.com, щоб отримати посилання на зустріч у Zoom.

Trade Unions and Climate Justice: Can We Have Good Jobs and Green Public Services?

Панельна дискусія стосовно профспілок та кліматичної справедливості. 28 вересня візьміть участь у публічному обміні думками про те, як працівники державного сектору та профспілки можуть створити «зелені» робочі місця та сприяти переходу до «зеленого» суспільства.

Тривалість заходу: 21:00–22:30.

Як зареєструватися: https://www.eventbrite.co.uk/e/695194725137?aff=oddtdtcreator

Переходьте за посиланням, щоб дізнатися більш детальну інформацію про подію.

Корисні посилання