В університеті встановлено систему безперебійного живлення

29 липня 2024 року
Наука

Ця новина стала особливо знаковою для біологічного факультету й лабораторії молекулярної філогенетики та еволюції кафедри зоології та екології тварин.

Відключення електроживлення внаслідок руйнації росією енергогенерувальних потужностей України становили загрозу для належного функціонування лабораторії.

Перш за все, це стосувалось низки морозильних камер, у яких необхідно постійно підтримувати температуру -20°C. У цих камерах зберігаються унікальні колекції, зібрані в Арктиці, Антарктиці, Україні, Азербайджані; надіслані колегами з Франції, Німеччини, Чилі та інших країн.

Ці колекції містять матеріали для міжнародних молекулярно-генетичних досліджень. Нова система дозволить надійно зберігати унікальні зразки в умовах нестабільного електропостачання.

Також система дозволить під'єднати та надійно використовувати обладнання для проведення молекулярно-генетичних досліджень – ПЛР-ампліфікатори та ДНК-секвенатор, які дуже чутливі до якості електропостачання, а їхня зупинка повністю зриває вартісні експерименти.

Як кажуть представники біологічного факультету: «Ми впевнені, що система безперебійного електропостачання дозволить залучити ще більше бакалаврів, магістрів та докторантів до молекулярно-генетичних досліджень, вчасно та ефективно виконати заплановані роботи, підтримати та зберегти цей напрямок досліджень в нашому університеті!»

У часи постійних загроз від росії університет має шукати всі шляхи для подолання викликів. Каразінський щиро радіє, що має друзів, які простягають руку допомоги у важкі моменти.

Щиро вдячні Американській благодійній організації Direct Relief, Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство охорони здоров'я України та БО «Благодійний фонд Євгена Пивоварова» за надання систем зберігання енергії! Висловлюємо подяку Kharkiv Karazin University Foundation за сприяння в отриманні цієї значущої допомоги!

Текст: Юлія Баглик
Фото: Михайло Проценко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання