Співпраця з Каразінським університетом управлінських кадрів закладів загальної середньої освіти Харківщини продовжується

10 квітня 2019 року
Освіта

5 квітня 2019 року центром післядипломної освіти проведено інтерактивний науково-практичний семінар для заступників директорів із навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти різних типів і форм Московського району Харкова за темою «Модернізаційні виклики сьогодення та загрози в методичній та управлінській діяльності заступника директора з навчально-виховної роботи закладу загальної середньої освіти».

Захід відбувся за підтримки музею історії Каразінського університету у межах інноваційної співпраці з управлінськими кадрами закладів загальної середньої освіти різних типів і форм Харківського освітнього регіону.

Такий захід вперше проведено у 2019 році. Він відрізнявся від аналогічних заходів, що проводять інші заклади післядипломної освіти, як за змістовою, так і за практикоорієнтованою складовою. Особливу увагу приділено ознайомленню учасників із сучасними європейськими підходами до планування та реального проведення з педагогами у закладах освіти управлінської та методичної роботи на засадах едукології, архітектоніки тощо.

Під час практичного модуля семінару за допомогою методу «конверт проблем» його учасники опанували механізм ефективного розв’язання освітніх викликів, пов’язаних із запровадженням сертифікації роботи вчителів, тріангулятивного супроводу інноваційної роботи вчителя нової української школи над використанням змістових освітніх ліній в освітньому процесі та під час роботи за оновленими освітніми програмами.

Директор центру післядипломної освіти університету Михайло Татаринов за результатами проведення семінару висловив сподівання, що набуті та модернізовані професійні компетентності його учасників якісно вплинуть на зміст освітнього процесу, ефективну інноваційну діяльність педагогів щодо підготовки здобувачів повної загальної середньої освіти до проходження ЗНО–2019 та вручив учасникам заходу сертифікати.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання