Інформаційний день програми імені Фулбрайта

12 квітня 2019 року
Культура

У Каразінському університеті відбувся інформаційний день програми імені Фулбрайта за участі заступника директора програми імені Фулбрайта в Україні, координатора програм обміну для молодих науковців і студентів Інни Бариш.

У межах заходу відбулися інформаційні сесії, присвячені можливостям програми імені Фулбрайта для науковців, викладачів, студентів представників Рад молодих вчених, студентських та молодіжних громадських організацій. Окрема зустріч проведена для ректорів харківських закладів вищої освіти.

Інна Бариш наголосила, що в Україні програма імені Фулбрайта, спонсором якої є уряд США, існує з 1992 року. За цей час понад 1 000 українців навчалися, стажувалися і проводили дослідження у США, у свою чергу, понад 700 американців викладали в українських закладах вищої освіти і проводили наукові дослідження. Програма надає грант на академічні та дослідницькі цілі. Також вона додала, що Харків посідає друге місце за кількістю учасників — стипендіатів програми різних років.

Пані Інна розповіла про специфіку кожної з семи програм, на які можуть подаватися українські науковці та студенти. Також поділилися своїм досвідом участі у програмах імені Фулбрайта її випускники, зокрема доцент кафедри соціології соціологічного факультету Ольга Філіппова, професор кафедри англійської філології факультету іноземних мов Олена Морозова та інші.

Наприкінці заходу всі присутні могли поставити питання доповідачам.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання