Роз’яснення щодо виплати стипендії

3 квітня 2023 року

Університет протягом двох місяців поточного року докладав усіх можливих зусиль для виплати стипендії здобувачам вищої освіти у повному обсязі.

Внаслідок винятково складної економічної ситуації, спричиненої російською агресією та війною, що триває, і необхідністю акумуляції ресурсів на оборону держави було вимушено зменшено фінансування стипендіальних фондів закладів вищої освіти. Тому наразі університет постав перед необхідністю здійснювати виплату стипендії в межах наявних бюджетних асигнувань, які затверджені кошторисом за бюджетною програмою 2201190 «Виплата академічних стипендій студентам (курсантам), аспірантам, докторантам закладів фахової передвищої та вищої освіти» і яких є недостатньо для виплати стипендій всім 40% здобувачів вищої освіти, які навчаються за держзамовленням, за рейтингом, складеним за результатами підсумкового семестрового контролю у I семестрі 2022/2023 навчального року.

Наразі університет вимушений перейти до порядку, згідно з яким сьогодні працюють ЗВО в нашій державі, та виплачувати стипендії в обсязі поточних щомісячних видатків на фінансування стипендіального фонду. Як наслідок, з березня 2023 року згідно з рішенням Вченої ради Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна кількість здобувачів вищої освіти, яким буде призначена і виплачена стипендія, визначатиметься щомісячно за наявним рейтингом успішності в межах коштів, виділених для виплати стипендій у відповідному періоді.

Сподіваємося, що ситуація стабілізується і кількість студентів, яким буде призначена стипендія, досягне встановленого ліміту.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання