Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності

4 квітня 2023 року

Сьогодні в усьому світі відзначають Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги з протимінної діяльності.

Він покликаний підвищити обізнаність про загрозу, яку несуть вибухонебезпечні предмети для здоров’я та життя людей.

На превеликий жаль, для українців цей день стане ще одною болісною пам’яткою про злочини російських окупантів. Тисячі боєприпасів залишилися нерозірваними після ворожих обстрілів. Відступаючи, ворог хаотично мінує все можливе та намагається завдати нашій країні максимальної шкоди.

Попри численні інформаційні кампанії щодо мінної небезпеки, повідомлення про нові жертви продовжують надходити. Це болісне нагадування про те, що проведення таких заходів є вкрай важливим і необхідним.

Сьогодні маємо нагальну потребу поширювати інформацію щодо питань мінної небезпеки в суспільстві та нагадувати людям, що дотримання простих правил може врятувати життя.

З нагоди Міжнародного дня просвіти з питань мінної небезпеки пройде радіодиктант для дітей молодшої та середньої школи з безпечної поведінки з мінами та нерозірваними боєприпасами. Текст прочитає актор Михайло Карпань, який озвучує Пса Патрона в однойменному мультфільмі.

О 14:40 в етері «Українського радіо» відбудеться розмова з представником ДСНС про забруднення України мінами, вибухонебезпечними предметами та про важливість навчання дітей правил безпечної поведінки.

О 15:00 розпочнеться написання диктанту.

Трансляцію диктанту можна слухати:

  • на FM-частоті, сайті чи в мобільному застосунку «Українського радіо» або у додатку «Дія»;
  • у соціальних мережах: на сторінках ЮНІСЕФ у ютубі та фейсбуці; на сторінці Міністерства освіти і науки у фейсбуці; на сторінках ДСНС у ютубі та фейсбуці; на сторінках «Українського радіо» у ютубі та фейсбуці; на сторінці Центру протимінної діяльності у фейсбуці;
  • у Спільно Точці (потрібна завчасна реєстрація на відвідування).

Перевірити правильність написання диктанту можна буде одразу після його завершення у соціальних мережах і на офіційних сайтах ЮНІСЕФ, ДСНС та «Українського радіо».

Текст: Маргарита Мороз

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання