Пішов із життя випускник Каразінського, засновник і голова агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко

29 травня 2024 року

З великим сумом повідомляємо, що пішов із життя випускник економічного факультету, засновник і голова агентства «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко. Це є великою втратою не лише для журналістської спільноти, але й для всієї України.

Олександр Мартиненко народився 22 серпня 1960 року в Харкові. Закінчив економічний факультет Каразінського університету. Свою карʼєру розпочав у 1987 році як молодший науковий співробітник кафедри планування народного господарства університету. Згодом працював кореспондентом і редактором відділу газети «Орієнтир Діп», а у 1992 році став головним редактором агентства «Харків-новини».

У 1992 році Олександр Мартиненко створив і очолив агентство «Інтерфакс-Україна». Його внесок у розвиток української журналістики значний. За свою професійну діяльність був нагороджений численними відзнаками, зокрема орденом «За заслуги» III ступеня та орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня. У 2010 році йому було надано звання заслуженого журналіста України.

Висловлюємо глибокі співчуття родині та близьким. Світла памʼять про Олександра Мартиненка житиме в серцях усіх, хто його знав, а його здобутки продовжуватимуть надихати наступні покоління журналістів.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання