Онлайн-зустріч студентського активу з адміністрацією університету

24 березня 2022 року
Освіта

23 березня 2022 року відбулась онлайн-зустріч студентського активу з ректором й адміністрацією університету. Усі охочі мали змогу дивитися трансляцію наживо в ютубі.

Розмова була проблемна й відверта, студенти підготували питання, які їх цікавлять, та адресували їх ректору й адміністрації.

Під час зустрічі були обговорені питання щодо формату навчання, оплати за навчання та гуртожитки, виплати стипендій, отримання довідок тощо.

Обговорили, зокрема, і заплановане відновлення дистанційного навчання в асинхронному режимі з 28 березня 2022 року, враховуючи всі обставини, в яких перебувають і студенти, і викладачі.

Незважаючи на всі складнощі, Каразінський підтримує комунікацію зі студентами, намагається допомагати розв’язувати проблеми, які виникають, докладає максимум зусиль для відновлення роботи всіх електронних сервісів для того, щоб забезпечити діяльність університету в нинішніх умовах.

Ось деякі роз’яснення щодо питань, які найбільше турбують студентів:

  1. Заміна кваліфікаційної роботи атестаційним екзаменом можлива для випускників бакалаврату. Випускники магістратури мають готувати й захищати кваліфікаційну роботу, інакше виникнуть проблеми з підтвердженням рівня вищої освіти за кордоном.
  2. Для невипускних курсів буде переглянуто графік освітнього процесу та його складові на поточний семестр: дисципліни можуть бути перенесені на наступні семестри.
  3. З 28 березня заняття розпочнуться в асинхронному онлайн-режимі з використанням платформ дистанційної освіти та з максимальним урахуванням потреб і можливостей усіх учасників освітнього процесу.
  4. Усі види довідок для студентів оформлюють і виписують в електронному форматі з електронним підписом проректора. Мокру печатку поставити наразі неможливо.
  5. Процес взаємодії зі студентами (аспірантами) організований у максимально лояльному форматі: особи, що навчаються, мають право будь-де здобувати неформальну освіту, результати якої будуть враховані; мають можливість скористатися внутрішньою й зовнішньою академічною мобільністю; мають право на оформлення індивідуального навчального плану; на академічну відпустку. Усі ці дії максимально дебюрократизовані й потребують лише заяви (зокрема в електронній або усній формі).
  6. Сплата за гуртожиток наразі не стягується. Сплата за навчання може бути відтермінована за заявою студента, але водночас адміністрація звертається з проханням сплачувати, якщо є можливість, контракти та пам’ятати про те, що наразі це єдине джерело формування фонду заробітної плати для працівників університету й забезпечення життєдіяльності університету.
  7. Велике прохання до студентів: тримайте зв’язок із кураторами, працівниками деканатів та органами студентського самоврядування. З будь-яких питань звертайтеся, будь ласка, до зазначених осіб. Водночас адміністрація просить із розумінням поставитися до нинішньої ситуації та зрозуміти, що в Каразінському здобувають освіту близько 20 тисяч осіб і не завжди є змога термінового розгляду звернень.

Дякуємо за взаєморозуміння та взаємоповагу.

Віримо в те, що Каразінський, Харків, Україна вистоять!

Усе буде Україна!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання