День народження начальника науково-дослідної частини університету, доцента Володимира Сухова: університет вітає

17 липня 2022 року

17 липня 2022 року відзначає свій 70-й день народження доцент кафедри експериментальної фізики фізичного факультету, начальник науково-дослідної частини Каразінського університету Володимир Сухов.

У 1976 році Володимир Миколайович закінчив фізичний факультет (спеціальність «Фізика») Харківського державного університету імені О. М. Горького з відзнакою та почав працювати в університеті.

У 1987 році під керівництвом професора М. Т. Гладких захистив кандидатську дисертацію на тему «Переохолодження при кристалізації металів і бінарних сплавів у конденсованих плівках» за спеціальністю «Фізика твердого тіла». У 1988 році Володимиру Миколайовичу присвоєно вчене звання старшого наукового співробітника за спеціальністю фізика твердого тіла, а у 2004 році — звання доцента кафедри експериментальної фізики.

Володимира Миколайовича знають і цінують колеги як компетентного, досвідченого фахівця, вимогливого і надзвичайно відданого своїй праці, мудрого педагога та розсудливого керівника, талановитого науковця.

Його педагогічний і науковий стаж нараховує 51 рік. За цей час плідної роботи в університеті він працював на різних посадах: молодший науковий співробітник, голова студентського профспілкового комітету, старший інженер кафедри неорганічної хімії, доцент кафедри експериментальної фізики, учений секретар науково-дослідної частини (цю посаду обіймав понад 20 років), начальник науково-дослідної частини.

Для викладачів він узірець для наслідування, для студентів авторитетний учитель і порадник. Його лекції слухають студенти факультету радіофізики, біомедичної електроніки та комп’ютерних систем та студенти фізичного факультетів. Його життєвий та управлінський досвід, вагомий науковий доробок є теоретичним і практичним орієнтиром для нових поколінь фізиків, педагогів, управлінців.

Незважаючи на величезну кількість управлінських справ, Володимир Миколайович завжди знаходить час для кожного: вислухати, порадити, підказати, допомогти, порадіти, поспівчувати, пожартувати, захистити, а іноді й посварити, але все одно підтримати.

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі національної освіти і науки, удосконалення методів навчання, продуктивне використання нових освітніх технологій, плідну наукову-педагогічну діяльність він був нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України, Грамотою Верховної Ради України, Подякою Прем’єр-міністра України, знаком «Відмінник України» та «За наукові досягнення».

Вдячні вам за те, що маєте високе уміння — уміння бути Людиною. Людиною душевною і щирою, енергійною і товариською, порядною і виваженою, цілеспрямованою і справедливою, наполегливою і працелюбною. Людиною, яка має щире серце та величезне бажання творити добро.

Бажаємо вам міцного здоров’я, добробуту, щедрості долі, щастя, творчої наснаги, незгасної енергії та невтомності в повсякденні, яскравих успіхів і здійснення найзаповітніших мрій. Нехай рідні завжди оточують любов’ю та розумінням, а колеги — повагою. Хай буде мирне небо та щастить вам на всіх перехрестях долі!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання