ЦНБ 7351807

21 травня 2021 року

Вітаю тебе у центральній науковій бібліотеці (ЦНБ) Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна!

Читальна зала філологічного факультету: https://goo.gl/maps/pnj12vTKTUaSR18Z6

Сховище: https://goo.gl/maps/7ThQ2mv4VUPkWpiMA 

ЦНБ була заснована у 1804 році Василем Каразіним одночасно з університетом. Бібліотеці вже понад 200 років, вона є однією з найстаріших і найбільших бібліотек України. ЦНБ має Статус національного надбання України, є партнером Всесвітньої цифрової бібліотеки та Європеани.

Наразі фонд ЦНБ становить понад 3 500 000 примірників: це наукова, навчальна, художня, зарубіжна література (книги, дисертації, автореферати), періодичні видання (газети та журнали), повнотекстові матеріали, повний перелік яких можна знайти на сайті бібліотеки, бази даних (Web of Science, Scopus, EBSCO, CULOnline, Royal Society of Chemistry, Springer, Oxford University Press, SciVal, ScienceDirect, Cambridge University Press та інші), а також фонд рідкісних видань і рукописів (до 1825 року).

Здійснюючи перехід до електронної бібліотеки, ЦНБ разом із традиційними формами бібліотечної роботи широко використовує автоматизовані технології. Була створена автоматизована бібліотечно-інформаційна мережа, запроваджено систему обслуговування читачів у автоматизованому режимі, що дозволило якісно змінити рівень роботи як із науково-педагогічним персоналом, так і зі студентами.

На сайті ЦНБ зібрана найактуальніша інформація для читачів (структура, правила користування, час роботи, зворотний зв’язок, контакти, події, виставки та інше).

Також сайт ЦНБ дає можливість ознайомитися з електронними архівами (eScriptorium — архів рідкісних видань і рукописів для науки та освіти, Libraria — архів української періодики онлайн, eKhNUIR — електронний архів Харківського університету та Karazin.Back2News — архів періодичних видань із фондів ЦНБ).

 

Завдання:

Вкажи без розділових знаків і пробілів:

Назва архіву української періодики онлайн, з якою дає можливість ознайомитися сайт ЦНБ (латинськими літерами).
К
ількість зелених плафонів на рівні очей у читальній залі.
Кількість світильників в одному ряді сховища.

Архів анонсів
Корисні посилання