Захід «Італійська мова на сцені — маски, музика, тіло»

23 жовтня 2019 року
Культура

18 жовтня 2019 року в Каразінському університеті за підтримки Посольства Італії в Україні та Італійського інституту культури (м. Київ) у межах Тижня італійської мови у світі відбувся захід «Італійська мова на сцені — маски, музика, тіло», який об’єднав усіх поціновувачів театру та італійської мови.

Привітав присутніх ректор, академік Віль Бакіров та звернув увагу на мелодійність, багатство італійської мови, якою створені шедеври світової літератури, опери.

Ведучим заходу та провідником до багатогранного світу італійської культури, зокрема драматургії, був головний режисер Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка, експерт з комедії масок Італії й головний постановник італійських опер у ХНАТОБі Армен Колоян.

«Італійська мова — це не просто засіб спілкування, це мова моди, кулінарії, живопису, літератури, драматургії, зокрема театру масок», — зазначив він.

Армен Колоян поступово знайомив глядачів з особливостями театру масок, що характеризується пластичністю, імпровізацією, його впливом на сучасний театр.

Присутні побачили фрагменти спектаклів від Студентського театру Каразінського університету (спектакль «Арлекіно, слуга двох господарів») театру «Прекрасные цветы» (спектаклі «365», «Жир»), колективу Харківського національного академічного театру опери та балету імені Миколи Лисенка (опера «Любов до трьох апельсинів») та від Ауреліо Канонічі разом з італійськими співаками (опера «Аїда»).

Текст: Ольга Левко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання