Вийшла друком монографія «Різальні інструменти з композитів на основі кубічного нітриду бору з покриттям»

29 квітня 2022 року

Попри війну, вчені Каразінського університету продовжують свою наукову діяльність.

Зокрема, нещодавно у видавництві «Наукова думка» вийшла монографія «Різальні інструменти з композитів на основі кубічного нітриду бору з покриттям». Серед авторів – науковці Каразінського університету: професори кафедри матеріалів реакторобудування та фізичних технологій навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» Вячеслав Береснєв і Сергій Литовченко, провідний науковий співробітник Вячеслав Столбовой, а також колеги з Інституту надтвердих матеріалів імені В. М. Бакуля Національної академії України (ІНМ).

У монографїї розглянуто підхід до вирішення актуальної науково-технічної npoблеми підвищення продуктивності різальних інструментів із надтвердих композитів під час оброблення виробів із високоміцних сталей і сплавів завдяки нанесенню на їхні робочі поверхні захисних покриттів.

Книга буде корисною спеціалістам з механічного оброблення матеріалів, а також викладачам, аспірантам і студентам відповідних спеціальностей.

Монографію затверджено до друку вченою радою ІНМ. Видання здійснено в межах Цільової комплексної програми Національної академії України «Наукові основи функціонування та забезпечення умов розвитку науково-видавничого комплексу НАН України»

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання