Робота каразінського гуманітарного штабу

30 квітня 2022 року

Каразінський гуманітарний штаб продовжує працювати 24/7 та допомагати всім, хто цього потребує.

З перших днів війни він розпочав свою діяльність, спрямовану на допомогу студентам, працівникам університету та членам їхніх родин. За час роботи штабу від початку військової агресії була надана допомога продуктами харчування, ліками, засобами гігієни понад 1 000 студентам і працівникам.

Профспілковий комітет надавав підтримку профспілковому активу, спілчанам університету, які перебувають у місті Харкові та постраждали внаслідок воєнної агресії, та виплачував допомогу родинам загиблих працівників.

І ось що вдалося реалізувати за цей період у конкретних цифрах.

  • У перший місяць війни працівники штабу щодня розвозили їжу мінімум до 5 гуртожитків, в яких мешкали в середньому по 50 студентів.
  • За 2 місяці війни профспілка студентів, аспірантів і докторантів університету виплатила студентам допомогу у розмірі 64 тис. гривень та перерахувала 15 тис. гривень на потреби харківської тероборони.
  • Через контактний центр було отримано та опрацьовано 165 заявок на допомогу: 28 з них потребували ліків, 95 — гуманітарної допомоги, 18 — інформаційної допомоги, 22 — евакуаційної допомоги, 10 шукали зниклих, 1 людина потребувала одягу/взуття.
  • Нас підтримали 10 партнерів, зокрема, продуктами харчування, одягом, туристичним спорядженням, засобами особистої гігієни, ліками, пристроями Starlink, обладнанням для ЗСУ тощо.

І ще багато роботи, яку продовжує виконувати щоденно. Вкотре переконалися, що ми — справжня родина, яка не може залишити близьких людей у важкі часи. Університет дякує усім партнерам, які надсилають гуманітарну допомогу, всім благодійникам, які перераховують гроші на рахунок нашого штабу, всім волонтерам та працівникам гуманітарного штабу Каразінського, які опрацьовують заявки, розвозять допомогу та розв’язують різноманітні питання. А також Асоціації випускників, яка фінансує різні проєкти для допомоги каразінцям, зокрема, забезпечила закупівлю ліків та продуктів, транспортування евакуйованих каразінців, закупівлю ноутбуків тощо.

Від щирого серця висловлюємо слова вдячності.

Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання