Всеукраїнська наукова конференція «Теоретичні та прикладні аспекти біографістики: до 250-річчя від дня народження Василя Назаровича Каразіна»: підбиття підсумків

2 жовтня 2023 року

26 вересня 2023 року в Каразінському університеті відбулася VIII Всеукраїнська наукова конференція «Теоретичні та прикладні аспекти біографістики: до 250-річчя від дня народження Василя Назаровича Каразіна». 

Її співорганізаторами виступили кафедра українознавства філософського факультету та центр українських студій і краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька. 

У конференції взяли участь понад 80 учасників, серед них були представники Харкова та Харківської області, Києва, Бережан, Житомира, Канева, Краматорська, Кропивницького, Львова, Одеси, Полтави, Сум та Херсона, а також 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України.

На пленарному засіданні учасників привітали проректор Антон Пантелеймонов, декан філософського факультету Іван Карпенко, директор центру українських студій і краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька Сергій Куделко. Також було продемонстровано відеопривітання від спадкоємиці роду Каразіних Лариси Дешко

На початку конференції з доповіддю «Василь Назарович Каразін: погляд з ХХІ століття» виступила заступниця директора центру українських студій і краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька Ольга Вовк

Завідувачка відділу міжкультурної комунікації та проєктної діяльності центральної наукової бібліотеки Каразінського Ольга Назарова представила книжкову виставку до 250-річчя Василя Назаровича Каразіна. Також відбулася презентація кількох нових видань у галузі біографістики.

Далі робота продовжилася у трьох секціях: «Василь Назарович Каразін: життєпис, соціальне оточення, творча спадщина», «Теоретична біографістика», «Освіта, наука, культура через призму біографістики».

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання