Вітання колективу Одеського національного університету імені І. І. Мечникова з 215-річчям університету

28 січня 2020 року
Культура

Вельмишановний Вілю Савбановичу! Вельмишановні колеги!

Ректорат, професорсько-викладацький склад та студенти Одеського національного університету імені І. І. Мечникова щиро вітають вас зі славетною датою — 215-pіччям заснування Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна!

За 215 років від дня урочистого відкриття Каразінський університет зробив вагомий внесок у скарбницю світової науки, в історію українського національного відродження XIX–XX століть, дав потужний імпульс перетворенню Харкова на великий науковий і культурний центр, освітянську столицю. Сьогодні ваш Університет по праву займає вищі шаблі всеукраїнських рейтингів серед класичних університетів і добре відомий далеко за межами України.

Мечников, Ландау, Кузнець... Бажаємо Каразінському університету продовжувати нобелівський список своїх студентів та викладачів та творити інтелектуальний скарб людства. Перші вітчизняні газети, часописи, наукові товариства — все це ознаки лідерського закладу вищої освіти у минулому. Однак і сьогодні Каразінський університет входить до трійки провідних освітянських та наукових установ держави, кожного дня посилює свої позиції в галузях освіти, науки та культури України та світу.

Одеський національний університет імені I. І. Мечникова пишається довгою історією співпраці та дружби з Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна. Саме Каразінський університет подарував Одесі, країні та світу видатного вченого, ім’я якого наш університет носить з гордістю. Уже понад два сторіччя Каразінський університет розвиває освітянський та науковий потенціал, зберігає історію, формує цінності, просуває нові підходи в освіті та науці, розбудовує державу.

Бажаємо всім співробітникам Університету здоров’я, успіхів, творчого натхнення, а самому закладу подальшого розвитку та процвітання!

3 повагою, ректор, професор Ігор Коваль

Текст: Валерія Харченко
Фото: З офіційного сайту ОНУ імені І. І. Мечникова

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання