Вітання колективу Харківського національного медичного університету з 215-річчям університету

31 січня 2020 року
Культура

З нагоди 215-річчя Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна отримано вітальний лист від колективу Харківського національного медичного університету.

«Харківський університет стояв біля витоків створення багатьох наукових, культурних закладів міста. I сьогодні він є одним із безумовних флагманів вищої освіти та науки, має 21 факультет, 124 кафедри, які готують фахівців за 115 напрямами підготовки та спеціальностями. У наукових дослідженнях та підготовці кадрів беруть участь 372 доктори наук, професори, понад 1 000 кандидатів наук, доцентів. Серед працівників університету — 20 академіків і членів-кореспондентів НАН України. В університеті працюють 24 міжнародно визнані наукові школи, він є найпотужнішим у Лівобережній Україні центром підготовки кадрів вищої кваліфікації. Про значний доробок університету свідчать дані найбільшої у світі наукометричної системи “Scopus“, згідно з якою університет є третім серед наукових і навчальних закладів України за кількістю статей, опублікованих у провідних міжнародних наукових виданнях», — зазначено в листі.

Також у вітанні згадано про участь Каразінського у міжнародних програмах і проєктах, співпраці з провідними світовими університетами й організаціями, що сприяє не тільки наданню нового імпульсу інноваційному розвитку університету, впровадженню світових освітніх стандартів, але й утвердженню Харкова як справжнього центру сучасної наукової думки.

Вітальний лист (PDF, 857 Kb)

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікіпедія

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання