Відкриття виставки Ніни Вербук «Кольорові мандри»

20 березня 2019 року
Культура

15 березня 2019 року в Художній галереї імені Генріха Семирадського Каразінського університету відбулося відкриття ювілейної виставки Ніни Вербук «Кольорові мандри» присвяченої 100-річчю від дня народження засновника й організатора Пархомівського історико-художнього музею Афанасія Луньова.

Відкриття відбулося за участю директора центру сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» Наталії Іванової, завідувача кафедри історіографії, джерелознавства та археології історичного факультету, професора Сергія Посохова, директора центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька, професора кафедри історіографії, джерелознавства археології історичного факультету Сергія Куделка, директора Харківського планетарію Галини Железняк, завідувача відділу Харківського художнього музею, мистецтвознавця Ольги Денисенко, мистецтвознавця Харківського художнього музею Наталії Титаренко, харківської поетеси Елеонори Булгакової, мистецтвознавця Марини Лаврикової, учнів Ніни Вербук, викладачів та творчої спільноти.

Першим Ніну Семенівну привітав Сергій Посохов та розповів про Афанасія Луньова: «Афанасій Федорович умів закликати нас до чогось великого, і це особливо відчували художники. Не випадково група художників за участю Ніни Семенівни об’єдналися для збереження Пархомівського історико-художнього музею».

«Ніну Вербук номіновано до „Книги рекордів Харкова“ за найбільшу кількість персональних виставок серед художників Харкова», — зазначив у свою чергу Сергій Куделко.

Художниця подарувала багато своїх картин університету — її роботи знаходиться на історичному факультеті та в центральній науковій бібліотеці. Ніна Вербук сподівається на відкриття музею витончених мистецтв при університеті, тому всі картини з виставки вона дарує Каразінському.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання