Відкриття виставки «Підсумки польових археологічних досліджень 2019 року»

21 грудня 2019 року

20 грудня 2019 року в Каразінському університеті відбулося відкриття виставки «Підсумки польових археологічних досліджень 2019 року». Захід присвячено 215-річчю від дня заснування Харківського університету.

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор, академік Віль Бакіров: «Мені дуже приємно, що ця виставка проходить у стінах Каразінського — одного з головних осередків археологічної науки».

На виставці представлено результати розкопок археологічних експедицій Каразінського університету, Харківського історичного музею імені М. Ф. Сумцова, Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди, Харківської гуманітарно-педагогічної академії, Слобідської археологічної експедиції.

Експонати представляють широкий хронологічний період: від кам’яної доби до середньовіччя.

Директор музею археології Каразінського університету Ірина Шрамко зазначила, що каразінські археологи провели науково-дослідні роботи в некрополі Скоробір (Більське городище), де дослідили два кургани. У першому, який було пограбовано ще у давнину, знайшли тільки глиняну миску, черпак та бронзову бляшку у вигляді голови тварини, також там збереглися залишки дерев’яної поховальної конструкції. Інший допоміг встановити риси поховального обряду. Адже в ньому було поховано молоду жінку з прикрасами: браслетом, шпильками, намистом, золотою діадемою.

Вхід на виставку вільний.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання