Відеозустріч з письменницею Катериною Лебедєвою

23 грудня 2021 року

21 грудня в Каразінському університеті відбулася зустріч співробітника центру українських студій імені Д. І. Багалія Олександра Савчука з письменницею Катериною Лебедєвою в онлайн-форматі.

Катерина Лебедєва — письменниця, куратор ресурсу «Бібліотека українського мистецтва», дослідниця життя та творчості відомого українського художника Миколи Глущенка. Цьогоріч відзначають 120-ліття від дня народження художника, а в Харкові до сьогодні мешкає частина родини митця.

Письменниця анонсувала видання книги про Миколу Глущенка: «Це абсолютно класична біографія, яка матиме назву "Микола Глущенко: художник і шпигун" — суто факти, мінімум оцінних суджень. Я зібрала все найцікавіше, що мені вдалося знайти про художника, щоб створити достатньо реалістичний образ, зважаючи на його складний життєвий шлях. Це наша історія, її треба знати. У книзі також представлено 80 ілюстрацій — фотографії Миколи Глущенка, кольорова вкладка з репродукціями картин мистецтвознавця Едуарда Димшиця, кілька архівних документів. На обкладинці буде автопортрет Глущенка 1923 року — це одна з його небагатьох робіт берлінського періоду».

З відеозаписом зустрічі можна ознайомитися за посиланням.

Текст: Маргарита Мороз

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання