Відбувся круглий стіл з археологічного туризму

31 липня 2024 року
Культура, Наука

25 липня на базі Харківського туристсько-мистецького хабу «Доступний простір подорожей» відбувся круглий стіл «Археологічні пам'ятки в околицях селища Бабаї».

Захід став одним з етапів підготовки комплексної історико-наукової експедиції до селища Бабаї Харківського району. Нещодавно там відкрився новий туристично-краєзнавчий маршрут «Стежка Григорія Сковороди», створення якого було присвячено 300-річчю з дня народження видатного українського філософа. 

Організаторами круглого столу виступили ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» і два підрозділи Каразінського університету: центр українських студій та краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька та музей археології. Також у його роботі взяли участь представники Національного літературно-меморіального музею Григорія Сковороди у с. Сковородинівка та Бабаївського історико-краєзнавчого музею.

Перед присутніми виступив старший науковий співробітник музею археології Каразінського університету Костянтин Пеляшенко, який схарактеризував основні відомі на цей час археологічні пам’ятки поблизу селища Бабаї. Відбулося обговорення їх потенціалу як об’єктів екскурсійних показу та розповіді, а також можливості репрезентації відповідних знань в інформаційних матеріалах маршруту. 

У дискусії також взяли участь директор університетського ТронькоЦентру Сергій Куделко та заступниця директора цього ж підрозділу Ольга Вовк. Серед іншого вони запропонували вести подальший розвиток та інформаційне наповнення маршруту з урахуванням методології сталого розвитку.

Текст: Ольга Вовк

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання