В університеті відкрито аудиторію імені Єгора Шумаєва

15 червня 2023 року

Єгор Шумаєв був студентом факультету геології, географії, рекреації і туризму. З перших днів військової агресії Єгор добровольцем пішов захищати Харків у лавах ТРО, а згодом — у лавах Збройних сил України мужньо боронив Донбас.

Як розповіла мама героя, Людмила Шумаєва: «Йому було 19 років, коли він прийняв таке тяжке для мене рішення. Я його дуже просила піти на навчання. А він сказав: "Ні, мамо, це мій обов’язок, я повинен захищати нашу Батьківщину, наш дім"».

Після важкого поранення наприкінці 2022 року лікарі та батьки впродовж декількох днів боролися за його життя, проте отримані поранення виявилися несумісними з життям.

Віднині аудиторія 5-66 головного корпусу має ім’я Єгора Шумаєва, захисника України.

Ми вшановуємо пам’ять усіх студентів, викладачів, працівників і випускників Каразінського університету, які віддали свої життя за вільну Україну. Гіркий біль втрати героїчно чи невинно загиблих українців назавжди залишиться в наших серцях…

На другому поверсі головного корпусу є стенд, на якому зображені портрети й імена загиблих працівників, випускників і студентів Каразінського, які загинули під час повномасштабного вторгнення. Більшість з них боронили Україну в складі Збройних сил і ТрО.

14 червня відбулося покладання квітів біля стенда. У події взяли участь ректорка університету, проректори та представники Національного агентства із забезпечення якості освіти.

Щохвилини ми пам’ятаємо про військових, які заплатили найвищу ціну за свободу й незалежність держави. Вічна пам’ять героям, які згори тримають небо над Україною.

Університет пам’ятає!

Текст: Юлія Баглик
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання