Університет розширює співпрацю з Федеральною політехнічною школою Лозанни

28 квітня 2023 року

Ректор Тетяна Кагановська та проректор Анатолій Бабічев зустрілися з керівництвом одного з найвідоміших університетів Європи та світу EPFL — Федеральною політехнічною школою Лозанни.

Це вагомий здобуток — співпрацювати з університетом, який в авторитетному рейтингу QS World University Rankings посідає 16-те місце у світі та 5-те в Європі. Каразінський також посідає гідне місце в рейтингу QS: 8 років поспіль він є першим серед українських університетів.

Делегація Каразінського зустрілася з керівниками структурних підрозділів, з якими обговорила розвиток наукової співпраці між університетами, проблеми стійкості, реалізацію спільних проєктів, що направлені на розв’язання питань, пов’язаних з наслідками агресії рф проти України. Також мали нагоду поспілкуватися зі здобувачами освіти з України, що нині навчаються в Лозанні.

За результатами зустрічей є конкретні домовленості та розуміння реалізації спільних освітніх проєктів. Зокрема, уже найближчим часом буде створено міжуніверситетську міжгалузеву робочу групу для вироблення спільних наукових напрацювань.

photo_5334611400863108054_y

Під час візиту до Федеральної політехнічної школи Лозанни також зустрілися з видатною українською вченою Мариною В'язовською, яка є лауреатом премії Філдса — найпрестижнішої нагороди в математичній науці світу. Разом розглянули питання підтримки та розвитку математичної науки в Україні, зокрема в Харкові.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання