Університет допоміг придбати прилад ультразвукової діагностики Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України «ОХМАТДИТ»

22 березня 2019 року
Культура

Делегація університету у складі ректора Віля Бакірова, декана медичного факультету університету Ігоря Белозьорова, голови студентської ради університету Даніели Даас, голови благодійної організації університету Любові Харченко та представників студентського самоврядування відвідала Інститут охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України «ОХМАТДИТ».

Візит присвячено ознайомленню із новим високотехнологічним, надійним і сучасним приладом ультразвукової діагностики експертного класу “RADMIR ULTIMA PA EXPERT”, придбаним на благодійні кошти, які зібрали під час Каразінського зимового благодійного балу та за підтримки благодійного фонду «Меценат».

«Головна мета зимових благодійних балів, які проводить студентське самоврядування, це збір коштів, фінансова підтримка цього медичного закладу та придбання нового медичного обладнання для сучасних досліджень. Ми дуже раді, що змогли зробити свій невеликий внесок у добру справу», — підкреслив Віль Бакіров.

Демонстрацію роботи приладу ультразвукової діагностики для відвідувачів лікарні здійснили працівники Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України «ОХМАТДИТ», зокрема директор Георгій Даниленко, головний лікар Олена Носова, а також лікарі-фахівці ультразвукової діагностики.

Олена Носова наголосила, що обладнання забезпечує високу якість кардіологічних, транскраніальних і педіатричних досліджень та його можливості дуже великі. На сьогодні без цього приладу немає можливості достовірно поставити кінцевий діагноз. Доктори проходять навчання з метою досліджень дрібних судин, апарат використовується щоденно, одній дитині може бути зроблено декілька діагностик.

У межах візиту делегація також відвідала кафедру педіатрії медичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, де, зокрема, навчаються іноземні студенти та яка знаходиться в стінах Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків Національної академії медичних наук України «ОХМАТДИТ».

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання