У Каразінському розпочалися літні спеціальні курси для педагогів та представників адміністрацій закладів освіти

17 червня 2024 року

14 червня 2024 року в Каразінському університеті розпочато роботу різних літніх спеціальних курсів для вихователів, вчителів і викладачів різних предметів, директорів закладів дошкільної, початкової, базової та повної загальної середньої освіти, спеціальних шкіл та коледжу обласної комунальної власності з Київського, Немишлянського, Новобаварського, Салтівського районів м. Харкова, Безлюдівської селищної та Біляївської сільської рад відповідних сільських районів Харківської області, м. Куп’янська та м. Миргорода Полтавської області.

Проведення літніх спеціальних курсів різної тематики для педагогів започатковано в центрі післядипломної освіти з 2029 року та не припинялося навіть в умовах воєнного стану.

Цього року слухачі обрали низку актуальних літніх спеціальних курсів, зокрема «Оптимізація онлайн–навчання в закладах дошкільної освіти», «Налагодження онлайн–комунікацій для директорів закладів дошкільної освіти», «Діяльнісний підхід навчання географії у 7–му класі згідно з програмовими вимогами Концепції «Нової української школи»», «Математика як засіб формування навичок логічного мислення і розвитку розумових здібностей учнів», «Особливості навчання учнів 7–х, 6–х та 5–х класів з предмета «Українська мова» за модельними програмами «Нової української школи»», «Сучасна англійська мова та специфікація методики її навчання від першого до одинадцятого класів», «Використання штучного інтелекту в освітньому та виховному процесах згідно з Концепцією «Нової української школи»», «Технології дистанційної освіти при навчанні фізики. Платформа для створення дистанційних курсів «MOODLE»», «Основи домедичної допомоги для здобувачів освіти та для педагогів», «1–4–ті класи початкової школи. Організація безпечного простору», «Фінансова грамотність у 1–х–4–х класах початкової школи», «Особливості організації освітнього процесу учнів в інклюзивних класах в умовах воєнного часу», «Освітнє середовище, аудит, компетентності» та інші.

Освітній процес на літніх спеціальних курсах, що проводить центр післядипломної освіти, забезпечують висококваліфіковані науково–педагогічні та педагогічні працівники–практики кафедр факультету геології, географії, рекреації і туризму, факультету математики і інформатики, фізичного факультету, медичного факультету, навчально–наукового інституту «Факультет комп’ютерних наук та штучного інтелекту», кафедри фізичного виховання та спорту, а також постійні зовнішні партнери університету – комунальні заклади «Дошкільний навчальний заклад (ясла–садок) № 427», «Харківський ліцей № 28», «Харківська гімназія № 77» Харківської міської ради, «Харківська гуманітарно–педагогічна академія» Харківської обласної ради.

На установчому занятті директор центру післядипломної освіти Михайло Татаринов привітав учасників спеціальних курсів, провів інструктаж з охорони життя та здоров’я в умовах воєнного стану, ознайомив із розкладам занять, розкрив специфіку освітнього процесу на різних спеціальних курсах, залучив слухачів до участі у вхідному оцінюванні та відповів на їхні поточні актуальні питання.

Було вшановано пам`ять загиблих з 24 лютого 2022 року захисників та мирних мешканців.

Літні спеціальні курси триватимуть до 28 червня 2024 року.

 

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання