Тренінги з цифрової грамотності для співробітників університету

23 січня 2024 року

У Каразінському за ініціативи соціологічного факультету для співробітників університету провели тренінги з цифрової грамотності. Заходи відбулися завдяки фінансовій підтримці наших міжнародних колег і партнерів, зокрема учасників конференції Nokios, Міністерства цифровізації Норвегії та організації Finans Norge, а також завдяки зусиллям декана соціологічного факультету Олени Мурадян, доцента кафедри прикладної соціології та соціальних комунікацій Олександри Дейнеко та старшого лаборанта кафедри політичної соціології Дар’ї Яшкіної.

18 січня відбувся тренінг з цифрової грамотності для співробітників господарських служб університету, який був присвячений роботі зі смартфоном та застосунком «Дія». Під час заходу учасники отримали смартфони та стартові пакети від партнерів університету, після чого відбувся тренінг по роботі зі смартфоном. Окрему увагу зосередили на основних застосунках, які необхідні для функціонування смартфонів, можливостях «Дія.Підпис» і цифровій грамотності та гігієні в інформаційному просторі.

19 січня відбувся тренінг з цифрової грамотності для науково-педагогічних працівників та навчально-допоміжного персоналу Каразінського університету, під час якого представили коротку презентацію щодо реєстрації в застосунку «Дія», використання застосунку «Дія» на смартфоні, а також використання порталу «Дія» для отримання популярних послуг.

Зокрема, більшу частину тренінгу присвятили використанню «Дія.Підпис» та КЕПів для підписання документів і застосовуванню цифрових підписів під час роботи в університеті. Також розглянули використання функціонала застосунків Google (документи, презентації, таблиці, Meet тощо).

Проводили тренінги співробітники кафедри політичної соціології соціологічного факультету Дмитро Бойко та Руслан Запорожченко.

Обидва дні виявилися дуже насиченими й інтерактивними. Учасники тренінгів поділилися позитивними враженнями, зокрема відзначили, що подібні ініціативи є вкрай необхідними в сьогоденних реаліях, а також допомагають краще розуміти можливості цифрового світу. Плануємо і надалі проводити подібні заходи, які допомагають реалізовувати політику цифровізації в університеті.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання