Швейцарський депутат Урбан Фрай відкриває нові горизонти співпраці з Каразінським

18 серпня 2023 року
Освіта, Міжнародна діяльність

До Каразінського завітав швейцарський депутат Урбан Фрай, який разом з представниками університету обговорив можливості співпраці зі швейцарськими науковцями та підтримку університету.

Однією з головних тем обговорення стала допомога, що надає Урбан Фрай. Зокрема, у Швейцарії він організовував благодійний концерт українського письменника, благодійника і почесного доктора університету Сергія Жадана, під час якого вдалося зібрати кошти на відновлення історичної будівлі центральної наукової бібліотеки Каразінського, пошкодженої під час збройної агресії росії.

У процесі зустрічі ректорка університету Тетяна Кагановська наголосила на важливості підтримки та співпраці: «Тоді, у квітні, ми відчули підтримку з боку швейцарців у нелегкий період. Щиро вдячні за це. Сьогодні ми стоїмо перед новими викликами, і співпраця зі швейцарськими науковцями може допомогти у створенні актуальних та інноваційних проєктів, що сприятимуть розвитку нашого університету та країни». 

IMG_9294

Також під час обговорення вдалося визначити наукові вектори для співпраці: розмінування територій, психофізична реабілітація військових і цивільних осіб, нагальні питання екології та підготовка державних службовців. 

Сам Урбан Фрай висловив позитивне ставлення до можливості наукової співпраці: «Я повністю відкритий для розмови з вами. У нас є різні факультети у сферах технологій, науки, фінансів та гуманітарних дисциплін. Думаю, що вони можуть працювати разом з Каразінським, пропонувати рішення для розбудови університету, його пошкоджених будівель та відновлення матеріально-технічної бази. Ми зацікавлені в плідній співпраці з університетом».

Наприкінці зустрічі разом з Урбаном делегація університету відвідала будівлі, що постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації. Пан Фрай планує й надалі допомагати Каразінському університету. 

Ця зустріч є лише початком важливого партнерства, яке може відкрити нові можливості для наукового обміну, інновацій та спільних проєктів. 

Дякуємо за підтримку та зацікавленість у спільних зусиллях на благо освіти та науки!

За посиланням можна переглянути фрагменти зустрічі.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання