Робочий візит до Молдови: підписано угоду з Державним університетом Молдови

13 вересня 2024 року
Освіта, Міжнародна діяльність

У межах робочого візиту до Кишинева делегація університету, до складу якого входили пані ректор Тетяна Кагановська, проректор Заріф Назиров та керівниця Управління міжнародних відносин Ірина Штейміллер, відвідала Міністерство освіти та досліджень Молдови.

Під час візиту у присутності міністра Дана Перчуна було підписано угоду про впровадження низки програм подвійних дипломів з Державним університетом Молдови.

Угода передбачає реалізацію спільних навчальних програм у різних галузях знань, зокрема в інформатиці, освітніх науках, менеджменті, маркетингу, державних фінансах, міжнародному праві.

«Студенти, які навчаються за програмами спільного навчання, після закінчення навчання отримають два дипломи, по одному від кожного університету, за умови відповідності вимогам та умовам, передбаченим національним законодавством. Щороку принаймні 10 студентів з кожного університету братимуть участь у спільних навчальних програмах, встановлених цією угодою», — зазначив міністр Дан Перчун.

Угода також передбачає програми академічної мобільності, у межах яких студенти зможуть відвідувати курси в університеті-партнері для накопичення необхідних кредитів, а кредити та оцінки, отримані в одному з університетів, будуть визнані іншим.

Також заплановано спільну участь у наукових проєктах в межах програми Європейського Союзу Horizon Europe.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання