Робоча зустріч у межах проєкту «Гендерна освіта для іноземних студентів» (за підтримки UNESCO)

9 жовтня 2023 року

У Каразінському університеті відбулася робоча зустріч у межах проєкту «Гендерна освіта для іноземних студентів» під патронатом Міністерства закордонних справ України.

Проєкт реалізують ГО «Ла Страда — Україна» у співпраці з Харківським національним університетом імені В. Н. Каразіна спільно з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики Катериною Левченко за фінансової підтримки ЮНЕСКО з метою впровадження гендерних підходів до навчання іноземних студентів в Україні.

Зустріч відбулася за участю адміністрації Каразінського на чолі з ректоркою Тетяною Кагановською, яка привітала учасників на початку заходу.

З вітальним словом до присутніх також звернулися Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко та представник Міністерства закордонних справ України Зорян Кісь.

У межах зустрічі деканка соціологічного факультету Олена Мурадян презентувала результати соціологічного дослідження щодо наявності гендерних компетентностей, проведеного влітку 2023 року серед здобувачів освіти з африканських країн та викладачів Каразінського університету, які працюють із ними.

Учасники заходу обговорили результати дослідження та запланували подальшу роботу в межах проєкту, який має на меті поширення серед всіх учасників та учасниць освітнього процесу знань про важливість гендерної рівності, зокрема у сфері освіти, для подальшого впровадження гендерних підходів у процес підготовки студентів з африканського континенту, які навчаються в Україні, на прикладі Каразінського університету.

Робоча група продовжує реалізацію проєкту: заплановано проведення тренінгів зі студентами та викладачами, підготовка онлайн-курсу та навчально-методичного посібника під експертним супроводом партнерських інституцій.

Фото: Валерія Богиня

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання