Результати міжнародної діяльності Каразінського університету за поточний навчальний рік

18 червня 2024 року
Освіта, Наука, Міжнародна діяльність

Червень — традиційний період для початку підбиття підсумків поточного 2023/2024 навчального року, що завершується, навіть у тих сферах діяльності університету, які однаково активно працюють протягом усього року.

Однією з пріоритетних цілей університету, реалізація якої відбувається безперервно, є інтернаціоналізація, тобто розвиток міжнародної співпраці та впровадження в Каразінському університеті мультикультурного та багатомовного освітнього й позаосвітнього середовища.

Протягом важкого воєнного року отримано результати, якими Каразінський університет пишається:

  • у 2024 році в межах програми Європейського Союзу «Еразмус+ KA171: Міжнародна кредитна мобільність» університет підписав 17 нових угод, що загалом становить 85 чинних договорів з іноземними закладами освіти;
  • на кінець травня 2024 року програмою Європейського Союзу Еразмус+ та іншими програмами академічної мобільності для навчання в іноземних університетах скористалося, уклавши угоди, близько 200 здобувачів освіти, а для викладання та участі у короткострокових програмах академічної мобільності до іноземних закладів вищої освіти — більше 250 науково-педагогічних працівників Каразінського університету.

Важливим є той факт, що попри підвищення кількості учасників освітнього процесу, які беруть участь у програмах міжнародної академічної мобільності, переважна більшість з тих, хто провів один із семестрів бакалаврських програм за кордоном, впевнено продовжують навчання в магістратурі саме в Каразінському університеті.

Наразі в університеті реалізовуються:

  • 3 проєкти програми «Горизонт 2020» та «Горизонт Європа»;
  • 9 проєктів програми Еразмус+ КА2 (2 з них — нові, реалізація почалась у 2024 році);
  • 6 проєктів Еразмус+ Жан Моне модуль (також 2 з них — нові).

У 2024 році університет вперше почав власну реалізацію:

  • проєкту програми Digital Europe («Європейська інклюзивна освіта для цифрового суспільства, соціальної інновації та глобального громадянства»);
  • проєкту для підтримки перекладачів конференцій, що фінансується Європейським Парламентом.

Уже третій рік поспіль Каразінський університет як асоційований партнер, єдиний серед українських ЗВО, реалізовує партнерські ініціативи у межах Альянсу Європейських університетів «Аврора» програми Еразмус+ за напрямом КА2 «Альянси для розвитку інновацій». У 2023 році Альянс «Аврора» отримав фінансування проєкту «Аврора» від Європейської Комісії.

Спільно з Університетом Палацького (Чехія), Інсбруцьким університетом (Австрія) та Вільним університетом Амстердама (Нідерланди) розпочато роботу над розвитком освітньої програми "Peace Education" у Каразінському університеті та розробку відповідних магістерських програм з подальшим відкриттям Karazin Peace Hub. Ведеться робота з планування програми тренінгів для майбутніх тренерів з питань психофізичної реабілітації військових та цивільних, а також розпочато підготовчу роботу для проведення у лютому 2025 року спільної конференції з питань peace education.

У межах програми «Єднання» (Twinning), ініційованої організацією Cormack Consultancy Group у партнерстві з об`єднанням університетів Великої Британії "Universities UK", було реалізовано низку спільних ініціатив з Університетом Йорка (Велика Британія).

  • 3–8 вересня 2023 року було проведено для 22 представників Каразінського університету Міжнародну літню школу на базі Європейського кампусу Університету Йорка CITY College (м. Салоніки, Греція);
  • 23 викладачі факультету іноземних мов Каразінського університету пройшли 11-тижневий онлайн-курс «Фонетика для викладання англійської вимови», розроблений викладачами Університету Йорка;
  • 23–27 жовтня 2023 року відбувся робочий візит адміністрації медичного факультету до Медичної школи Халл-Йорк (м. Йорк, Велика Британія).

Для виконання багатомовної стратегії в березні цього року Каразінський університет поновив статус офіційного Центру тестування Pearson, і вже в червні відбудеться перша сесія іспитів на рівень В2 та С1.

Каразінський має багато планів на літо та на наступний рік. У короткостроковій перспективі — очікуємо в липні результати конкурсних відборів проєктів, що фінансуються Європейською Комісією, адже кількість поданих заявок у 2024 році значно зросла (майже вдвічі), їх кількість склала 39. У довгостроковій перспективі — розширюємо партнерство в межах альянсів та підвищуємо кількість структурних проєктів.

Каразінці працюють на результат!

Більше новин про міжнародну діяльність університету можна переглянути за посиланням.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання