Пилип Кузнєцов — у складі Вищої вченої ради Європейського ядерного товариства (ENS)

17 жовтня 2024 року
Наука

Директора навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет», члена ГО «УкрЯТ» Пилипа Кузнєцова обрано до складу Вищої вченої ради Європейського ядерного товариства (ENS). 

Кандидатуру Пилипа Кузнєцова було висунуто Українським ядерним товариством для представництва громадської організації та України у цьому престижному науковому органі європейської ядерної спільноти.

Вища наукова рада ENS складається з вчених з високою репутацією з кількох європейських країн та є науковим органом у Товаристві, який консультує ENS щодо розробок, пов’язаних з ядерною сферою, у різних галузях науки, включно з фізикою, біологією, медициною, технікою та соціальними науками та їхнім впливом на суспільство. 

Крім того, Вища наукова рада ENS розробляє позиційні документи для широкої громадськості з метою роз’яснення основних питань та досягнення підтримки щодо ключових тем, пов’язаних із ядерною енергією, зокрема її важливої та необхідної ролі у боротьбі зі зміною клімату. 

Метою цих робіт є критичний огляд поточної ситуації в галузі науки і техніки, що становить інтерес для суспільства. 

Детальніше ознайомитися з позиційними документами Вищої вченої ради ENS можна на сайті Товариства за посиланням.

Пилип Кузнєцов як член громадської організації «УкрЯТ» бере активну участь у організації й проведенні проєктів та заходів наукового напряму діяльності Товариства, просвітницьких та профорієнтаційних ініціатив для молоді, міжнародної співпраці. 

Вітаємо Пилипа з початком нової важливої діяльності, бажаємо успіхів у підвищенні авторитету української ядерної науки на світовій арені!

 

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання