Пішов з життя завідувач науково-дослідної лабораторії квантової біології та квантової медицини Анатолій Коробов: університет співчуває...

3 січня 2020 року

З глибоким сумом сповіщаємо, що пішов із життя завідувач науково-дослідної лабораторії квантової біології та квантової медицини університету Анатолій Михайлович Коробов.

Ім’я цього вченого відоме не тільки в Харкові, Україні, але й за межами нашої країни. Його наукова діяльність була пов’язана з вивченням механізмів дії світла на біологічні об’єкти, розробленням методів профілактики, реабілітації та лікування найбільш поширених захворювань людини за допомогою світла, а також розробленням фотонних апаратів для застосування цих методів.

Йому належать понад двадцять розробок, які успішно застосовуються для лікування й профілактики таких захворювань людини: інфаркт міокарда та інсульт, артеріальна гіпертензія, туберкульоз, астма, пневмонія, отит, остеохондроз, неврити тощо.

Зокрема це «Багатофункціональний апаратний комплекс для фототерапії “Барва-Терапевт“», призначений для роботи не тільки в клініках і санаторіях, а й в кабінетах сімейних лікарів, в сільських фельдшерсько-акушерських пунктах, а також в домашніх умовах, «Апаратний комплекс для хромотерапії “Барва-Колор“» і багато інших.

Висловлюємо співчуття та розділяємо гіркоту втрати. Вічна пам’ять про Анатолія Михайловича, талановитого науковця, небайдужого керівника й чудову та мудру людину, назавжди залишиться у серцях рідних, близьких, колег.

Прощання відбудеться 6 січня 2020 року об 11:00 в музеї природи Каразінського університету (вул. Трінклера, 8).

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання