Онлайн-лекція історика, доцента кафедри історії України Дениса Журавльова «Чи замовчували Європа та світ Голодомор 1932–1933 років»

27 листопада 2023 року

Університет має зберігати пам’ять про події в історії нашої держави.

Голодомор — болюча тема для всього українського народу. І як важко б нам не було усвідомлювати страшні події минулого, ми маємо поширювати інформацію про геноцид українців радянською владою у XX столітті.

24 листопада історик, доцент кафедри історії України історичного факультету Денис Журавльов провів відкриту онлайн-лекцію на тему «Чи замовчували Європа та світ Голодомор 1932–1933 років».

Протягом лекції Денис Журавльов розповів про кейс Ґарета Джонса, який пробив стіну мовчанки про Голодомор у західній пресі, розповів про злочини радянського союзу, за що й заплатив найвищу ціну.

Лектор також розглянув позицію Артура Кестлера — комуніста, який рік прожив у срср і розчарувався в союзі як «країні мрії», а згодом написав книгу про сталінський терор і вийшов з комуністичних партій. На противагу цьому учасники досліджували позиції лауреатів Нобелівської премії — Редьярда Кіплінга і Бернарда Шоу.

А наприкінці лекції розглядали, яким був розголос про Голодомор серед країн Європи: чому Італія порушувала питання голоду в Лізі Націй, але її преса мовчала? Як Гітлер висловлювався щодо радянської політики та чому Польща була пасивною країною в інформаційному полі.

Стежте за анонсами Каразінського в соціальних мережах та на сайті — відвідуйте цікаві лекції про наше минуле, теперішнє та майбутнє!

Текст: Юлія Баглик
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання