.png)
Нове обладнання в ННІ «УІПА» за фінансової підтримки House of Europe
Колектив кафедри ресторанного, готельного та туристичного бізнесу ННІ «Українська інженерно-педагогічна академія» Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна впроваджує інноваційні підходи до освіти завдяки гранту, отриманому доцентом Ганною Запаренко в межах програми підтримки випускників House of Europe.
На грантові кошти було придбано комплект професійного устаткування для реалізації технології sous vide, а саме: апарат низькотемпературного приготування Hurakan, вакуумний пакувальний Lavezzini, гофропакети, а також гастроємність.
Технологія sous vide належить до елементів молекулярної кухні та передбачає приготування страв у вакуумі за зниженої температури. Це дозволяє отримати більш якісну та смачну продукцію, зберегти більше харчових і біологічно активних речовин їжі, аби забезпечити організм людини дефіцитними у харчуванні компонентами.
Отримане устаткування буде використано в навчальному процесі за освітньою програмою «Інноваційні харчові технології» спеціальності G13 «Харчові технології», а також у науково-дослідній роботі здобувачів освіти.
Проєкт реалізований за ініціативи доцента Ганни Запаренко та за участю старшого викладача Івана Галясного.