ННІ «Каразінська школа бізнесу» продовжує реалізацію проєкту «Розробка цифрових навчальних модулів для членів громадських організацій у соціальній сфері та сфері охорони здоров'я»

22 серпня 2023 року

У межах реалізації проєкту «Розробка цифрових навчальних модулів для членів громадських організацій у соціальній сфері та сфері охорони здоров’я» за підтримки проєкту «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України», що здійснює Німецьке товариство міжнародного співробітництва за дорученням Уряду Федеративної Республіки Німеччина, у навчально-науковому інституті «Каразінська школа бізнесу» розробили нові модулі.

Модуль «Джерела фінансування для громадських організацій» висвітлює аспекти взаємодії з донорами, формування комунікаційної політики громадських організацій у форматі офлайн і за допомогою онлайн-інструментів. Особливу увагу приділяють фандрейзинговій діяльності, її плануванню, інструментам і методам фандрейзингу.

У межах модуля пропонують поради щодо використання краудфандингових платформ, демонструють успішні практики та розкривають секрети успіху фандрейзингу, учасники знайомляться з найефективнішими стратегіями залучення коштів. Окремо надають поради щодо написання грантових заявок і використання елементів проєктного менеджменту.

Пропонуємо всім охочим ознайомитися з розробленою серією коротких анімованих відео:

Галузевий модуль «Основи громадського здоров’я» розкриває питання тактичної медицини: мета, цільова аудиторія, процес організації навчання з тактичної медицини (який потрібен ресурс, до кого звернутися); тривожна валізка й ідентифікатори для дітей; як НГО може взаємодіяти з медичним закладом для допомоги постраждалим під час війни.

У цьому модулі можна дізнатися про відмінності між психічним і психологічним здоров’ям, центри надання медико-психологічної допомоги в Україні, як і для кого можна організувати тренінги з психологічної допомоги, організацію допомоги військовим після контузій (створення групи підтримки, взаємодію з центрами надання медичної допомоги). Також у модулі розглянули питання медичної допомоги населенню та особливості ризик-менеджменту в громадському здоров’ї. Адже здоров’я — це найголовніше, тому треба постійно про нього піклуватися.

Анімовані відео на цю тему:

Галузевий модуль «Основи соціальних послуг» містить 3 складові: «що таке соціальні послуги», «організації та надання соціальних послуг у громаді», «взаємодія різних суб’єктів надання соціальних послуг у громаді». В основу кожної складової покладено норми чинного законодавства та практичні аспекти їх застосування у роботі всіх надавачів соціальних послуг, зокрема й недержавних.

Модуль також пропонує практичні поради для організацій недержавного сектору щодо їхнього місця в системі надання соціальних послуг у громаді, участі у розвитку ринку соціальних послуг, механізму внесення даних до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг та інші.

Анімовані відео, які розробили в межах цього модуля:

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання