Харківські міжнародні Сковородинівські читання «Метафізика серця в українській та західноєвропейській філософії»

6 грудня 2023 року
Освіта

3 грудня 2023 року в Каразінському університеті відбулися  традиційні XXXI  Харківські міжнародні Сковородинівські читання «Метафізика серця в українській та західноєвропейській філософії», присвячені 301-й річниці від дня народження Григорія Сковороди.

Організатори читань: Інститут філософії імені Г. С. Сковороди Національної академії наук України, Харківська обласна військова адміністрація, Національний літературно-меморіальний музей Г. С. Сковороди, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна.

З вітальними словами до учасників читань звернулися виконувач обов’язків ректора Олександр Головко, директор департаменту науки і освіти Харківської обласної військової адміністрації Ольга Безпалова, директор департаменту культури і туризму Харківської обласної військової адміністрації Едуард Павленко, директор Інституту філософії імені Г. С. Сковороди Національної академії наук України Анатолій Єрмоленко, директор Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди Наталія Мицай, декан філософського факультету Каразінського університету Іван Карпенко

У читаннях взяли участь науковці з 12 регіонів України, які дискутували в межах основних напрямів заходу: Григорій Сковорода і війна в Україні, Григорій Сковорода як засновник українського кордоцентризму, формування та розвиток українського кордоцентризму, дослідження філософії серця у вітчизняній історико-філософській науці, «метафізика серця» у європейській філософії.

Також учасники читань звернулися із закликом до широкого кола громадськості підтримати акцію «301 справжній друг Сковороди», мета якої — збір коштів для збереження і консервації Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, який було зруйновано прямим влучанням російської ракети.

 

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання