Катерина Чкуаселі — переможниця Всеукраїнського конкурсу рефератів серед учнівської молоді «Ядерна енергія і світ–2023»

4 грудня 2023 року

18 листопада під час відкриття проєкту Karazin Weekends Legacy у ЦСМ «ЄрміловЦентр» Каразінського університету учениці 10 класу комунального закладу «Харківська гімназія № 169» Катерині Чкуаселі вручили диплом володарки гран-прі Всеукраїнського конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ–2023» та подарунки від Українського ядерного товариства.

Вже багато років ГО «УкрЯТ» за підтримки ДП «НАЕК "Енергоатом"» є організаторами щорічних конкурсів рефератів серед учнівської молоді «Ядерна енергія і світ». З 2018 року до цього конкурсу долучилися і школярі Харківщини. У Харкові проведенням конкурсу опікуються члени ГО «УкрЯТ», які є співробітниками й аспірантами ННІ «Фізико-технічний факультет» Каразінського університету та науковці Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут».

До участі в цьогорічному міському відбірковому турі, що відбувся у травні 2023 року, було подано 31 роботу від учнів 19 шкіл, гімназій та коледжів Харкова.

Журі конкурсу визначило трьох переможців, роботи яких були рекомендовані до участі у фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу рефератів серед учнівської молоді «Ядерна енергія і світ–2023», який відбувся 1–2 листопада 2023 року в дистанційному форматі.

Володаркою гран-прі конкурсу стала переможниця відбіркового етапу в місті Харків Катерина Чкуаселі з рефератом «Проблеми розвитку термоядерної енергетики в світі та в Україні».

Протягом 5 років харків’яни вже вдруге стають переможцями конкурсу. Пишаємося здобутками нашої молоді!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання