Каразінцям читають лекції провідні науковці світу

21 липня 2023 року
Освіта

У межах навчальної практики перед студентами четвертого курсу навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» виступили  виконавчий директор європейської освітньої мережі у галузі термоядерного синтезу FuseNet Даріо Круз та гостьовий лектор в інституті, доктор Анрі Вейсен з Федеральної політехнічної школи Лозанни (École Polytechnique Fédérale de Lausanne) — технічного університету Швейцарії.

Зокрема, Даріо Круз детально розповів про підтримку академічної мобільності студентів та аспірантів від асоціації FuseNet, однієї з двох професійних міжнародних асоціацій, до яких запрошено Каразінський університет.

Крім цього, Анрі Вейсен прочитав студентам лекцію на тему «Термоядерна плазма та дослідження в галузі керованого термоядерного синтезу». Він є добре відомим у термоядерному товаристві. Науковець був заступником керівника робочої групи з напряму «Діагностика» (2001 рік) та заступником керівника робочої групи з напряму «Фізика та технологій для ІТЕР» (2015-2020 роки) на англійському токамаку JET. Його індекс Хірша у базі Scopus становить 39.

У своїй лекції пан Вейсен ознайомив студентів з двома концепціями утримання надвисокотемпературної плазми для здійснення термоядерних реакцій: токамаками та стелараторами. Також він розповів про перспективи співпраці науковців у цій галузі та запросив

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання