Каразінці відвідали тренінг у межах проєкту віртуальних обмінів Erasmus+ «Мистецтво переговорів та вирішення конфліктів (Медіація) / ArtNoConflict»

24 липня 2024 року
Освіта, Міжнародна діяльність

З 16 до 18 липня на базі Нідерландської бізнес-академії відбувся тренінг для тренерів у межах проєкту віртуальних обмінів Erasmus+ «Мистецтво переговорів та вирішення конфліктів (Медіація) / ArtNoConflict». 

Каразінський університет представляли доцент кафедри управління та адміністрування Олена Пархоменко та доцент кафедри цивільноправових дисциплін Віктор Савченко. Навчання проводили досвідчені тренери з Нідерландів та Литви: ректор Нідерландської бізнес-академії Ян ван Звітен, медіатори-практики Геа ван Кломпенберг, Агне Тваронавічене та Індре Корсаковієне.

Програма тренінгу була дуже насиченою — з теоретичним матеріалом щодо управління конфліктами та практичною частиною.

Під час практики учасники з України, Литви, Грузії, Нідерландів активно обмінювалися досвідом і ділилися своїми напрацюваннями з формування софт-навичок, які є базовими вміннями в галузі медіації та розв’язання конфліктів.

Отриманні знання і навички стануть основою для подальшого впровадження проєкту ArtNoConflict, метою якого є надати молоді доступ до нового рівня міжнародної, міжкультурної та інклюзивної освіти через упровадження віртуальних обмінів у сфері мистецтва переговорів і медіації в країнах ЄС, Грузії та Україні. Завдяки цьому ми зможемо зміцнити демократію, культурне розмаїття та сприяти об’єктивному розвʼязанню проблем через набуття найкращих європейських практик.

Партнерами цього проєкту є:

  • Нідерландська бізнес-академія, Нідерланди — координатор проєкту;
  • Університет імені Миколаса Ромеріса (Литва);
  • Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна (Україна);
  • Університет «КРОК» (Україна);
  • Батумський державний університет імені Шота Руставелі (Грузія);
  • ГО «Українська асоціація молодіжних рад» (Україна);
  • ГО "Youth For The World Non-Entrepreunarial" (Грузія).

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання