Каразінці долучилися до підсумкової зустрічі університетів-партнерів альянсу “Aurora”

25 травня 2022 року
Освіта, Наука

Делегація Каразінського університету на чолі з ректором, професором Тетяною Кагановською взяла участь у підсумковій зустріч університетів-партнерів альянсу “Aurora”, яка проходила в Університету Інсбрука (Австрія).

10 квітня 2022 року відбулася перша зустріч ректора Каразінського з ректором Університету Інсбрук Тільманом Марком, президентом офісу “Aurora” Сабіною Сейнт, президентом альянсу “Aurora”, ректором Ісландського університету, які представили Тетяну Кагановську як почесного делегата зустрічі.

11 квітня 2022 року Тетяна Кагановська презентувала Каразінський університет перед академічною спільнотою “Aurora”, зокрема, окреслила поточний стан університету після російської навали.

Як доказ підтримки та солідарності з Каразінським університетом було вкручено чек на понад 1,5 млн грн на відбудову та відродження університету.

На пленарному засіданні обговорювалися кроки подальшої допомоги, а саме: тренінги з адміністративного менеджменту закладів вищої освіти під час кризи та перебудови, методи, які допоможуть збільшити набір абітурієнтів — впровадження мовних курсів для підвищення знання мов у студентів та викладачів, впровадження “buddy program” або “Twinning” серед студентів, проведення регулярних занять для навчання м’яким навичкам, обізнаності можливостей з мобільності та написання проєктів для молоді.

Крім цього, оновлено сайт альянсу “Aurora”, де окремо виділено сторінку для допомоги Каразінському. На цій сторінці заплановано розміщувати інформацію про потреби університету у сфері навчання, науки та обладнання:

  • у сфері навчання: розміщення навчальних програм, які планують оновити сучасними методами, як-от Joint Prorams, Virtual Mobility, Double diplomas.
  • у сфері науки: розміщення науковців, які прагнуть працювати у команді партнерів з подальшою публікацією у міжнародно визнаних виданнях.
  • обладнання: перелік потреб для лабораторій, бібліотеки, музеїв та іншого обладнання для підрозділів університету.

Також ректор університету дала інтерв’ю австрійським засобам масової інформації.

Текст: Валерія Харченко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання