Каразінський університет працює для вчителів різних категорій гімназій та ліцеїв

21 жовтня 2024 року
Освіта

17 жовтня 2024 року Каразінський університет запросив для навчання на курсах підвищення кваліфікації вмотивовану групу вчителів різних предметів гімназій та ліцеїв з п’яти районів м. Харкова, двох міських та однієї селищної ради трьох сільських районів Харківської області, одного коледжу та закладу професійно–технічної освіти м. Харкова відповідно, закладів освіти м. Сєверодонецька Луганської області (переселені).

Практичні, лабораторні, тренінгові та лекційні заняття на базі центру післядипломної освіти для педагогів будуть забезпечувати науково–педагогічні працівники–практики кафедр української мови, історії української літератури філологічного факультету, кафедр прикладної математики, фундаментальної математики факультету математики і інформатики, кафедр експериментальної фізики, астрономії та космічної інформатики фізичного факультету, центру українських студій та краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька університету, а також постійні зовнішні партнери: викладачі–практики комунальних закладів «Харківський ліцей № 28», «Харківська гімназія № 77», «Харківський інклюзивно–ресурсний центр № 1» Харківської міської ради та комунального закладу «Харківська гуманітарно–педагогічна академія» Харківської обласної ради.

Освітній процес для вчителів передбачає модернізацію їхніх фахових та професійних компетентностей, приділення особливої уваги специфіці забезпечення освітнього процесу для учнів базової середньої освіти в 5–х, 6–х та 7–х класах за новими модельними програмами «Нової української школи» в дистанційному форматі, формувальному оцінюванню навчальних досягнень учнів, розвитку та подальшому формуванню їхніх предметних компетентностей. 

Особлива увага з учасниками курсів приділена роботі щодо ефективної підготовки їхніх випускників до НМТ 2025 року.

Установче заняття зі слухачами провів директор центру післядипломної освіти Михайло Татаринов. Він розглянув нормативно–правові та організаційні етапи проведення курсів підвищення кваліфікації, провів інструктаж з учасниками щодо дотримання ними вимог охорони життя та здоров’я в умовах воєнного стану, ознайомив зі специфікацією розкладу занять.

Освітній процес для педагогів триватиме до 4 листопада 2024 року.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання