Каразінець став єдиним переможцем в Україні, що отримав престижну студентську міжнародну нагороду

19 червня 2023 року

Студент 5-го курсу ННІ комп’ютерної фізики та енергетики Артем Грінченко виграв стипендію SPIE Optics and Photonics Education Scholarship від міжнародної спільноти оптики та фотоніки SPIE. Загалом, цього року було обрано 72 переможці з усього світу. Та серед українців лише каразінець отримав цю нагороду.

Його наукова робота присвячена оптичній інженерії певного класу двовимірних періодичних наноструктур — плазмонних гіперболічних метаповерхонь. Розроблена модель дозволяє швидко знаходити необхідний дизайн наноструктури для різноманітних застосувань. Зокрема, це дозволило пояснити результати нещодавнього експерименту, що опубліковано в журналі IEEE Microwave and Wireless Technology Letters.

«Сподіваюсь, що отримані результати стануть важливим кроком на шляху технологічного розвитку та просування оптики та фотоніки в нашому суспільстві. Я хотів би подякувати SPIE за мотивацію та всебічну підтримку студентів і молодих дослідників в Україні», — говорить Артем.

У Каразінському університеті діє студентський осередок міжнародних спільнот з оптики та фотоніки Optica та SPIE Karazin Photonics. Запрошуємо студентів та аспірантів долучатися.

Більш детальна інформація за електронною адресою karazin.photonics@gmail.com.

Довідково. Міжнародне товариство SPIE (Society of Photo-Optical Instrumentation Engineers) засноване у 1955 році, об’єднує студентів, вчених, інженерів та промисловців у галузі оптики й фотоніки. Сьогодні товариство налічує понад 30 000 членів у всьому світі.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання