Сонячні електростанції — крок до сталого розвитку та енергетичної незалежності: університет забезпечуватиме себе енергією

19 червня 2023 року

Ворожі атаки на енергоінфраструктуру міста стали новим викликом для фонду Kharkiv Karazin University Foundation. Було визначено нове завдання — знайти спосіб забезпечити енергетичну незалежність університету від централізованої енергомережі.

Сучасне суспільство все більше підтримує використання відновлювальних джерел енергії. Сонячна енергія є одним з найпопулярніших варіантів. З цією метою зібрано кошти на будівництво сонячних електростанцій, які генеруватимуть оптимальну кількість енергії.

Важливо зазначити, що проєкт сприяє досягненню однієї з головних цілей сталого розвитку ООН — доступної та чистої енергії. За допомогою сонячних електростанцій можна зменшити викиди шкідливих речовин і вуглекислого газу, що сприятиме поліпшенню якості повітря і збереженню природних ресурсів. Крім цього, зникне залежність від традиційних джерел енергії.

Проєкт став можливим завдяки надзвичайним зусиллям та співпраці. Зокрема, завдяки New University in Exile Consortium, директоркою якого є Аріен Мек, а представницею — член Опікунської ради каразінського фонду Джессіка Пізано. Підтримка й допомога від друзів та партнерів університету допомагає каразінцям переборювати всі перешкоди та відчувати промінь світла й тепло людських сердець, навіть у найтемніші часи.

Команда фонду не зупиняється на досягнутому і продовжує реалізовувати нові проєкти. Долучайтеся, адже будь-які внески мають велике значення!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання