Урочистий випуск магістрів

20 червня 2023 року

Каразінський відзначає випуск магістрів медичного, фізичного, хімічного факультетів, факультету математики і інформатики, ННІ комп’ютерної фізики та енергетики, ННІ міжнародної освіти, ННІ «Фізико-технічний факультет» та ННІ «Каразінська школа бізнесу».

Захід відбувся офлайн з онлайн-трансляцією на YouTube-каналі університету.

З вітальною промовою виступила ректорка університету Тетяна Кагановська: «Зараз ми всі стаємо співавторами історії нашого славетного університету, який усупереч жахіттям війни продовжує рухатися вперед. На жаль, на вашу долю випала спочатку пандемія, а потім війна. Але все, що складно здобуто, завжди дуже цінується. Я впевнена, що ви сильні, цілеспрямовані, чітко знаєте свою мету, не дозволяєте ворогу зламати ваше майбутнє. Саме на вас розраховує країна, саме вам працювати, допомагати Харківщині й Україні. Я також вдячна іноземним студентам, які повірили Каразінському університету і залишилися з нами, навіть у важкі часи війни. Наша сила, незламність і єдиність дає впевненість у тому, що ми обов’язково переможемо та відбудуємо нашу країну. Слава Україні».

Також до слова запросили директорку навчально-наукового інституту комп’ютерної фізики та енергетики Ірину Гарячевську: «Сьогодні ви вже не студенти. Ви втрачаєте це звання. Але я вітаю вас з цим від щирого серця. Адже студент — це тимчасово. Зараз ви стаєте випускниками Каразінського, і це назавжди.

Кожен з вас розуміє, що найголовніше в житті — саме життя, життя звичайної людини. Ви отримали чудові знання: кожен у своїй галузі, спеціальності, потужний набір компетентностей. Я впевнена: ви щодня будете робити нашу країну кращою. Кожен на своєму місці змінюватиме Україну. Ви і є наше майбутнє!»

Випускників привітав і Микита Кучеров, голова Студентської ради університету: «Як казав наш засновник Василь Назарович Каразін: “І здоровий, і хворий, і на краю могили, я буду шукати тут дрібку добра, яка від мене залежить.” І я вважаю, що ви впоралися і виконали цю настанову засновника університету на всі 100%. Я бажаю вам яскравого шляху, а Каразінська родина завжди буде поруч. Зі святом, найкращі випускники».

Наприкінці урочистої події відбулося нагородження випускників за відмінне навчання, видатні досягнення в науковій діяльності й активну участь у громадському житті.

Зокрема, цьогоріч кращими випускниками Каразінського стали:

  • Ірина Слободянюк, випускниця медичного факультету
  • Костянтин Лапітан, випускник ННІ комп’ютерної фізики та енергетики
  • Любов Пащенко, випускниця фізичного факультету
  • Андрій Гусєв, випускник ННІ міжнародної освіти
  • Кирило Денисенко, випускник хімічного факультету
  • Поліна Кофман, випускниця ННІ «Фізико-технічний факультет»
  • Ірина Патлах, випускниця ННІ «Каразінська школа бізнесу»
  • Валерій Шкловський, випускник факультету математики і інформатики

Цей день став довгоочікуваним для студентів, які пройшли складний шлях навчання, досліджень та розвитку. Від імені всіх випускників до присутніх звернулася випускниця фізичного факультету Любов Пащенко: «Дякую тим, хто причетний до Каразінської спільноти. Завдяки вам ці шість років були сповнені подіями, які назавжди залишаться в серці. Дякую нашим воїнам, адже завдяки їм можемо жити та навчатися. Вдячна батькам, які створили для нас опору і комфорт. Дякую викладачам, які попри всі незгоди продовжували нас навчати. Тетяно Євгенівно, дякую вам та Каразінському університету за те, що завжди залишалися поруч, давали нам сили й натхнення йти далі до перемог!»

Усі присутні мали можливість насолодитися піснями академічного хору університету "Ad Libitum", що створило чарівну атмосферу. Цей момент став особливим, адже вперше від початку війни Каразінська спільнота мала змогу наживо послухати університетський хор!

Каразінський вітає всіх випускників зі святом! Бажаємо успіхів, натхнення та здійснення мрій!

Текст: Юлія Баглик

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання