Каразінець отримав відзнаку Міністра оборони України «Вогнепальна зброя»

18 квітня 2023 року

Випускнику кафедри матеріалів реакторобудування навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет»  2002 року, молодшому науковому співробітнику Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут», капітану стрілецької роти 209-го окремого батальйону територіальної оборони 113-ї окремої бригади територіальної оборони Олексію Дмитренку вручено відзнаку Міністра оборони України «Вогнепальна зброя» та нагородну зброю — пістолет Beretta M9.

Олексій приєднався до лав Збройних сил України з першого ж дня повномасштабного російського вторгнення і захищав Харків від загарбників. За 13 місяців війни він брав участь у бойових діях на різних ділянках східного фронту — переважно на лінії зіткнення. У перші дні війни — на північних межах Харкова, потім — неподалік Старого Салтова (біля села Рубіжне), далі — поблизу Сватового, на Бахмутському напрямку (Курдюмівка – Озарянівка) і на Лиманському напрямку (поблизу Кремінної). А зараз він знову боронить Харківщину. 

У роті під його командуванням служать інженер електромереж, зварювальник, ІТ-фахівець і представники інших мирних професій.

Олексій Дмитренко не лише захищає Україну фізично, а й зміцнює її інформаційну безпеку: в інтерв’ю провідним світовим медіа (CNN, CBS та іншим) розповідає правду про російську агресію безпосередньо з місць бойових дій.

Вітаємо Олексія з почесною нагородою, дякуємо йому за захист і бажаємо якнайшвидшої Перемоги та повернення додому і до наукової діяльності.

Слава Україні та її героям!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання