Cтартова зустріч у межах проєкту NURECAB («EU-UA Nuclear Research and Education Capacity Building»)

11 вересня 2024 року
Наука

5-6 вересня 2024 року в Києві відбулася перша зустріч проєкту NURECAB («EU-UA Nuclear Research and Education Capacity Building», GA# 101173510).

Цим заходом офіційно розпочалася реалізація проєкту в межах робочої програми EURATOM на 2023–2025 роки.

Участь у заході взяли представники Європейської Комісії за Програмою «Євратом», Cпільного дослідного центру Європейської Комісії, Міністерства освіти і науки України, Офісу Горизонт Європа в Україні, Європейського ядерного товариства, Європейської мережі ядерної освіти, акціонерне товариство «НАЕК “Енергоатом”», а також провідних українських університетів і дослідницьких центрів.

З вітальним словом від Каразінського університету до учасників звернувся проректор Антон Пантелеймонов, а роботу в групі продовжили менеджер проєкту, директор навчально-наукового інституту «Фізико-технічний факультет» Пилип Кузнєцов та учасниця проєкту, доцентка кафедри прикладної фізики та фізики плазми Інна Афанасьєва.

5 вересня на відкритій частині заходу представники координатора та партнерів консорціуму NURECAB представили план реалізації проєкту.

Згідно з ним заплановано різноманітні заходи з підтримки ядерної освіти в Україні та інтеграції української наукової спільноти до Програми досліджень і навчання «Євратом».

Також партнери проєкту зосередилися на внутрішніх обговореннях, присвячених роботі над окремими робочими пакетами (WP1, WP2, WP3, WP4, WP5) проєкту.

6 вересня відбулося засідання робочої групи WP6, де також обговорювалися адміністративні питання проєкту.

Загалом у результаті стартової зустрічі було напрацьовано дії щодо реалізації планів та досягнення цілей першого року виконання проєкту NURECAB.

Відеозапис стартової наради можна переглянути за посиланням.

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання