Засідання Наглядової ради в межах проєкту LIA/IRP IDEATE

26 вересня 2023 року

19 вересня відбулося засідання Наглядової ради в межах проєкту LIA/IRP IDEATE, який об’єднує роботу французьких та українських науковців, зокрема представників наукової спільноти ЗВО обох країн. На засіданні керівного комітету проєкту Каразінський університет представляла робоча група на чолі з виконувачем обов’язків директора ННІ «Фізико-технічний факультет» Пилипом Кузнєцовим.

Під час зустрічі обговорено приклади спільних розробок французьких та українських партнерів, відзначено надзвичайну ефективність у реалізації проєкту, попри сильний вплив Covid–19 та вторгнення росії в Україну.

Пилип Кузнєцов під час свого виступу наголосив на тому, що Каразінський університет сильно постраждав унаслідок російського вторгнення, та закликав партнерів до передачі українським ЗВО необхідного обладнання.

Під час засідання обговорили спільні розробки французьких та українських партнерів, можливість продовження роботи Асоційованої міжнародної лабораторії (LIA) в межах Міжнародного дослідницького проєкту (IRP) «Інструментальні розробки для експериментів на прискорювальних установках і прискорювальні технології» (IDEATE).

Довідково. Проєкт LIA/IRP IDEATE започатковано у 2015 році на базі Університету Париж-Сакле (Франція). Він пов’язаний із дослідженням та оптимізацією інноваційних технологій для експериментів на прискорювачах елементарних частинок і розробленням методів прискорювачів. Лабораторія LIA IDEATE сприяє розширенню співпраці українських науковців з Європейською організацією з ядерних досліджень (CERN).

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання