Всеукраїнський день бібліотек: університет відзначає

30 вересня 2022 року
Культура

Щороку 30 вересня в Україні відзначають Всеукраїнський день бібліотек. Бібліотека — скарбниця культурної та інтелектуальної спадщини, храм, у якому народжується і зберігається духовність. І навіть в епоху інформаційного суспільства, бібліотеки не втрачають своєї актуальності. Сьогодні вони мають значно ширше значення й стають центрами просвітництва, громадського життя, просторами для зустрічей та заходів. Бібліотекарі завжди створюють особливу атмосферу, яка єднає однодумців, надихає до праці, допомагає відпочити думками та поринути у світ книг.

Центральна наукова бібліотека Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, заснована у 1804 році, є однією з найстаріших в Україні. У 2013 році її внесено до Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять національне надбання. Науковий фонд бібліотеки складає понад 3 350 000 екземплярів, серед яких — 60 000 унікальних рідкісних видань. У колекції — українські та іноземні стародруки й рукописи XVI–XVIII століть, прижиттєві видання класиків науки та літератури, перші журнали та газети, що вийшли з друкарні університету. Бібліотека здійснює міжнародний книгообмін із закордонними навчальними та науковими закладами, надає доступ до багатьох відомих електронних баз даних.

Окрім того, центральна наукова бібліотека університету сприяє культурному розвитку сучасного покоління шляхом проведення виставок сучасних художників, фотографів, майстрів декоративного мистецтва, зустрічей з видатними науковцями та митцями, а також організації тематичних вечорів і майстер-класів.

Вітаємо всіх працівників бібліотек і читачів зі святом, бажаємо невичерпної енергії, натхнення та нових відкриттів!

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання