Всеукраїнське заняття з пошуку фактів «Не віррр-перевіррр»

4 березня 2019 року
Культура

1 березня 2019 року в Каразінському університеті в межах проекту «Вивчай та розрізняй» за підтримки Посольств США та Великої Британії в Україні відбулося Всеукраїнське заняття з пошуку фактів «Не віррр-перевіррр».

Організатори заходу: #Тіхтоголосуєвперше — проект за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США, Каразінського університету, ГО «АСТ», Радіо ЗІР спільно з міжнародною організацією IREX.

Такий же захід одночасно відбувався на 500 локаціях по всій Україні.

Привітала присутніх начальник відділу реклами та брендингу центру зв’язків з громадськістю Ольга Гужва, зазначивши, що захід присвячено перевірці фактів, дезінформації, маніпуляції, критичному й логічному мисленню тощо. Адже навіть експерту у величезному потоці інформації важко розрізнити технологію маніпуляції від правдивої інформації і провести верифікацію, особливо якщо на це мало часу.

З інструментарієм і підказками, як зробити свій вибір самостійно і свідомо, ознайомила фахівець відділу реклами та брендингу центру зв’язків з громадськістю Анастасія Стоєва, наголосивши, що насамперед потрібно звертати увагу на першоджерело.

Присутні розглянули вигадану ситуацію — вибори у країні Мурляндії — та потренувалися аналізувати гасла кандидатів, розрізняти маніпуляції, дізналися, як можна сформувати свою власну думку стосовно кандидатів.

Захід проходив в інтерактивному форматі.

Текст: Валерія Харченко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання