Творча зустріч з поетесою Елеонорою Булгаковою

4 березня 2019 року
Культура

1 березня 2019 року в Каразінському університеті в межах роботи персональної виставки Алiси Тетяни Iтель Конохової “Reality of mine“ відбулася творча зустріч «Вірші та проза» з харківською поетесою, авторкою і виконавицею пісень на свої вірші, дипломантом кінофестивалю аматорського кіно «Кінокімерія» та Всеукраїнського відкритого фестивалю екранних мистецтв «Кінотур» Елеонорою Булгаковою.

На початку заходу поетеса розповіла про своє перше знайомство з творчістю Омара Хайяма: кілька його рядків з «Рубайат» вона прочитала в одному з номерів журналу «Иностранная литература». Рубаї настільки вразили Елеонору Булгакову, що згодом надихнули на написання своїх віршів, присвячених відомому поету. Саме їх — поезії зі збірки «Діалог з Омаром Хайямом» — вона і продекламувала присутнім.

Також поетеса поділилася історією про те, як виникла співпраця з художницею Алiсою Тетяною Iтель Коноховою, яка проілюструвала чотиривірші Елеонори Булгакової. З цими малюнками можна ознайомитися у межах роботи виставки.

Також поетеса прочитала й інші свої вірші, зокрема з дитячих книжок «Їжачок, Hedgehog, Ежонок», «Шалунишки» та інших.

Текст: Ольга Левко
Фото: Вікторія Якименко

останні Новини

Архів новин
Корисні посилання